Bruken av øl i fjellbygdene har mange fellestrekk med resten av landet. Mange av de eldre drikkeskikkene holdt seg likevel lengre der enn ellers. Bygg var det viktige ølkornet, men andre kornslag er brukt i tillegg for å gi et bedre øl. Sentrale ingredienser var einer, or og humle, mens bruken av urter synes mindre.
Bråtå gikk i igjennom de ulike fasene i ølbryggingen fra malting, spiring, tørking, maling, mesking, siling (Rostkaret). Behandling av vørter, utgjæring og lagring. Gjennom tidene er øl brukt som drikke ved de fleste anledninger; Som tørstedrikke i arbeid, ved spesielle anledninger som bryllup, gravøl,
Hans Olav Bråtå var prosjektleder for Rapporten «Fjelløl» som
Østlandsforskning og Nibio ga ut i 2018. Rapporten kan i sin helhet lastes ned
fra nettet fra https://www.ostforsk.no/wp-content/uploads/2018/11/201803_Fjell%C3%B8l.pdf
President Erik A Dahl til høyre takket Hans Olav Bråtå for et informativt foredrag om ølbrygging.