Kveldens Rotarymøte på GU - Europas ledende leverandører av møbel- og bunadstoffer.

GU produserer hvert år 600.000 meter tekstil- og bunadstoffer, har en årlig omsetning på 130 mill kroner og har 85 ansatte.
Her fikk 23 medlemmer og 2 gjester en grundig orientering om Gudbrandsdalens Uldvarefabrik av kvalitetssjef Frode Svarstad, godt assistert av Trine Nordheim, salgssjef innen bunad.

Vi fikk orientering om historien til fabrikken, og om utviklingen fram til i dag. Gudbrandsdalens Uldvarefabrik AS (GU) ble etablert i Lillehammer i 1887, da under navnet Gudbrandsdalens Uldspinderi. Den gang var det et beskjedent spinneri ved Nedre Mesnafoss. I 1912 skjedde det et eierskifte, og Andreas R. Svarstad overtok bedriften. I dag er det 4. generasjon Svarstad som er eiere i GU, der Frode og Ragnvald Svarstad eier 50% hver.

Etter orienteringen fikk vi en spennende orientering i fabrikklokalene fra ulla kommer inn ferdigvasket i England, til veveriet der vi så flotte ullstoffer med de vakreste mønstre ble trollet fram i et stort antall vevmaskiner.

Ull er ikke bare Ull. Frode Svarstad, godt assistert av Trine Nordheim orienterte lyttende tilhørere om den omfattende behandlingen ulla må igjennom før de fredige ullstoffene kommer ut av vevmaskinene. Anne Henriksen, Per Arne Arstad, Einar Henriksen og Steinar Fossbråten følger godmed.

Dammene i Rotaryklubben fikk sikkert ett eller annet godt råd av Trine Nordheim, salgssjefen for bunadstoffer. Marthe Kari Dahl, Tone Løvik og Janneke Keersan er lyttende.
 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Victoria Lillehammer
Adresse: Storgata 84 B
Postnummer: 2602
Sted: Lillehammer
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...