Amar Bokhari fra LAMS på hyggelig besøk hos Lillehammer Rotaryklubb

Torsdag 3. august hadde Lillehammer Rotary besøk av Amar Bokhari der vi hadde en fin og nyttig prat om LAMS, Skolen og Veveriet i Pakistan.

Det var president Thor Svegården og sekretær Olav Sørbly som møtte Amar Bokhar. På møte var også Past President Finn Olsen, som tok bildene.

Vi fikk en fin gjennomgang av organisasjonen. Skolen er drevet av stiftelsen LAMS mens veveriet eies delvis av Amar. Midlene som Lillehammer Rotaryklubb yter går til forskjellige prosjekter under LAMS.

Skolen har i alt 900 elever hvor ca. halvparten er barn til de ansatte i Veveriet. På trinnene 1 – 5 er det gutter og jenter, mens det bare er jenter på trinn 6 – 10. Skolen har i alt ca. 50 lærere og skolen har 14 klasserom i alt.

Skolen finansieres dels fra Veveriet, dels fra skolepenger, dels fra Stiftelsen (LAMS) og resten utenfra.

Veveriet har i dag ca. 450 ansatte og har et stort varesortiment. Dialektnettene har vært en suksess hvor lages 71 forskjellige nett til flere byer og steder i Norge. Nå produseres det også forklær.

Vi håper å få til et klubbmøte eventuelt et intercity-møte i løpet av høsten, kanskje i forbindelse med FN-dagen.

Amar var på møte i Lillehammer Rotary digitalt under pandemien 5. januar 2021. Se nyhetsaktualitet fra dette møtet her https://lillehammer.rotary.no/no/nyhetsdetaljer/166


Amar Bokhari er fra Lillehammer, oppvokst i Nordre Ål. Han har bakgrunn blant annet i FN-systemet men bruker all tid på LAMS og Veveriet. Han bor i Islamabad med kone og tre barn, men har også leilighet i Oslo, og en mor som bor på Lillehammer. Foto Finn Olsen


 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Victoria Lillehammer
Adresse: Storgata 84 B
Postnummer: 2612
Sted: Lillehammer
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no


Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...