Det var rett og slett imponerende det dronefotograf Jarle Kjetil Rolseth viste oss i Lillehammer Rotary tirsdag kveld.

Rolseth har lang fartstid som profesjonell fotograf, og ble offisiell fotograf for LOOC allerede i 1989. Han har vært interessert i ulike flytyper og i fallskjermhopping. Dette danner noe av bakgrunnen for at han også ble interessert i å bli dronepilot.

Allerede i 2008 tok Rolseth i bruk et fjernstyrt helikopter KK 2.0 med kamera i sin fotografering, og innledningsvis i sitt foredrag fortalte han om den spennende teknologiske utviklingen droner har hatt fram til i dag. I denne tiden har han prøvd ut ulike droner, der formålet har vært å ta bedre bilder.

Deretter fortalte han om flere eksempler på den praktiske bruken av dronefotografering, der han viste mange imponerende bilder og videoer fra prosjekter han har blitt engasjert i. Dette gjelder bl.a;

  • Kollaps av brua på Tretten, og opprensking av restene i Lågen. Ved dronefotografering lokaliserte han bl.a. 143 kobberplater i elva.
  • Randklev-brua i Ringebu som ble ødelagt av uværet Hans. Her var det en sikkerhetssone på 50 meter, og drone ble benyttet til fotodokumentasjon både over og under vann.
  • Mesnakvartalet, dokumentasjon av byggeprosessen fra starten i 2018 og fram til ferdigstilling.
  • Lokalisering og berging av en grabb til en verdi 1,5 mill kroner, som ble benyttet grunnundersøkelse i Mjøsa ved planlegging av ny Mjøsbru.
  • Undervannsfotografering av gyteplassen for Hunderørreteten, dokumentasjon av endring over tid.

Avslutningsvis viste han noen av sine imponerende bilder fra OL 1994.

Møte ble holdt på Scandic Victoria Hotel, klubbens faste møteplass, dere hele 38 deltakere opplevde den spennende orienteringen og de imponerende bildene og videoene som  Jarle Kjetil Rolseth viste.

Den teknologiske utviklingen av droner har vært enorm. Her viser Rolseth fram dagens drone som bare veier 249 gram og har fantastiske fotomuligheter.


 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Victoria Lillehammer
Adresse: Storgata 84 B
Postnummer: 2612
Sted: Lillehammer
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no

Place content here

Møtearkiv fra
før August 2022rotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...