Spennende å høre om Prevent Systems AS i Rotarymøtet tirsdag kveld.

Her fikk 29 fremmøtte høre en engasjert Erling Mengshoel i Prevent Systems AS med tro på framtiden fortelle om den innovative bedriften som ble kåret til årets bedrift i Lillehammer 2022.


Prevent Systems AS ble etablert i 2007 og driver med automatiske brannslokningsanlegg basert på vanntåke. Historien om denne innovative løsningen går tilbake til 1987. Da begynte nåværende teknologisjef Bjørn Hansen å utvikle vanntåkedyser for brannslukking i båter. Her fortrenges oksygen ved at vann omdannes til damp. Brannen drepes derved.

Dette slokkesystemer krever mindre vann og skaper færre vannskader om uhellet er ute. Mengshoel hevdet at kostnadene ved denne løsningen bare er halvparten av konvensjonell sprinkelløsning. Løsningen er fortsatt ikke godkjentpå lik linje med en sprikelløsning. De som bremser denne utviklingen er forsikringsselskapene og direktoratet for byggkvalitet.

Prevent Systems er Norges ledende leverandør av vanntåke til automatiske slokkeanlegg. Har egen patentert dyseteknologi. Har representert Norge som ekspert i standardiseringskomiteen i Europa (CEN) Bedriften har lokaler i Fåberggata på Lillehammer og har 11 ansatte. Derfra håndterer de kunder i Norge, Sverige, Finland, England og Island. Systemet er installert i en rekke bygg, deriblant i kjente Windsor Castle i Storbritannia.

Prevent Systems hadde i 2022 en omsetning på 37,7 mill. kroner, et resultat på 2,7 mill. Vi jobber hardt og har en jevn omsetningskurve. Vi er innovative og miljøledende i vårt spekter og har fått satt en ny standard for at denne typen brannsikring blir akseptert. Det gjør at vi nå er i vekst og kommer til å vokse videre, sa Erling Mengshoel i sin spennende orientering.

 

Bjørn Vidar Granum i Nordea orienterte innledningsvis om ordningen med Årets bedrift i Lillehammer, som ble startet i 2004. Statuetter er utarbeidet og ligger til grunn for kåring, der formålet med prisen er å gi anerkjennelse til bedrifter som gjennom sin virksomhet har bidratt til positiv næringsutvikling i Lillehammer kommune. Tidligere har 17 forskjellige bedrifter i Lillehammer fått denne prisen.


 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Victoria Lillehammer
Adresse: Storgata 84 B
Postnummer: 2612
Sted: Lillehammer
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00
Møtespråk: no

Place content here

Klubbens møter:

Julemøte

2023-12-12 19:00 - 21:00

Felles lunch med Mesna Rotaryklubb.

2023-12-14 13:00 - 14:00

Juleavslutning Nordre Ål kirke

2023-12-18 18:00 - 20:00

Møtearkivrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...