Her fikk vi vite at regionens brannvesen dekker Øyer, Gausdal og Lillehammer kommuner med sine 39400 innbyggere, har oppsyn med ca. 30.000 skorsteiner og har ca. 1200 utrykninger pr. år.
Brannstasjonen er organisert i 2 avdelinger; Beredskap og forebyggende arbeide. Utover ca. 35 faste tilsatte ved Brannstasjonen på Lillehammer, har brannvesenet avdelinger på Tretten med 12 deltidsstillinger, Segalstad bru med 13 på deltid og Olstad i Vestre Gausdal med 6 deltidsstillinger.
Arbeidsoppgavene er mange, alt fra utrykninger ved branner, trafikkulykker og ved akutt forurensning til brannforebygging (feiing) og branntilsyn.
Vi fikk også god innsikt i brannvesenets rutiner ved utrykninger, og ikke minst rutiner når de kommer tilbake til stasjonen etter utrykning med hensyn til vask og renhold.
Vi fikk høre om Rønningens hjertebarn «Trygg hjemme» - brannvern hos risikoutsatte grupper, bidra til en sikrere hverdag for disse risikogruppene.
Vi ble ellers minnet om vårt eget forebyggende brannvern i hverdagen, sørg for å ha oppdaterte brannslukningsapparater i god effektklasse (helst 55A), samt månedlig test av våre røykvarslere.
Den enorme stigebilen som kan nå hele 42 meter opp i lufta imponerte damene i klubben som var tilstede på dette besøket, fra venstre Ragnhild Falkenberg, Aud Hulberg og Kristin Rustad.En lyttende forsamling fulgte nøye med på brannspektør Rønningens orienteringer, med et aktuelt veggdekorasjon i bakgrunnen.Her var det også investert i en ny vaskemaskin for brannslager, som ble vasket både innvendig og utvendig. samt trykktestet etter hver utrykning.
Bedriftsbesøket ble avsluttet med en flott omvisning på den imponerende og flotte brannstasjonen. som ble tatt i bruk 15. november 2021. Takk til Thomas Rønningen – en dyktig formidler. Her var det ikke et dødpunkt i det vel to timer lange bedriftsbesøket.