Øivind Pedersen har vært kulturens ildsjel og organisator i Lillehammer kommune i 40 år.

Tirsdag kveld holdt han sitt Ego-foredrag, der 25 medlemmer i Rotaryklubben fikk høre om hans omfattende engasjement og arbeid for kulturen i Lillehammer gjennom disse årene.

Øyvind Pedersen et født og oppvokst i søndre bydel i Lillehammer. Han har han opplevd kulturlivet fra mange vinkler. Spilt klarinett og saksofon. Gått på Toneheim folkehøgskole og studert musikkpedagogikk. Hatt oppdrag som dirigent, vært kulturskolerektor og er forhenværende østlandsmester i isdans for par. Øvingskvelder og konserter med musikalske kompiser i Den Norske Mannnsoktett i årene 1985 – 2018, der han sang førstebass, har gitt personlig påfyll. Pedersen har holdt på med revy, jobbet som museumsfotograf og hatt en rekke verv, deriblant i Norsk kulturskoleråd, DølaJazz og Norske festivaler. Pluss, pluss, pluss.

Øivind Pedersen var kultursjef i Lillehammer kommune i 21 år (1996 – 2016), men OL 94 - planlegging og gjennomføring var nok høydepunktet i Pedersens karriere. - Jeg var med i et utvalg der vi fikk få lov til å tenke store tanker og skape visjoner. Vi tok utgangspunkt i det olympiske charteret og spurte oss, hva trenger Lillehammer og hva trenger Norge? Jeg fikk være med å legge strategiene og oppleve hvor vellykket resultatet ble. Malerisamlinga gikk for eksempel fra å være en lokal institusjon, til å bli et nasjonalt museum med knutepunktstatus. Og vi reddet Kulturhuset Banken og vi fikk en stor kultursatsning på Maihaugen, sa bl.a Pedersen i sitt Ego-foredrag.

Fra 2017 ble stillingsbetegnelsen kultursjef endret fra kultur- og næringsutvikler, der hovedfokuset nå er Nærings- og verdiskapning.


Øivind Pedersen har vær organisator og drivkraft for utallige musikk- og kulturarrangementer i Lillehammer. Foto Per Ivar Henriksbø/GD.
 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Victoria Lillehammer
Adresse: Storgata 84 B
Postnummer: 2602
Sted: Lillehammer
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...