Møtevirksomheten i gang igjen i Lillehammer Rotary - 32 deltakere i kveldens møte.

På grunn av Koronasituasjon har det vært stillstand i møtevirksomheten i klubben siden begynnelsen av mars. Men tirsdag 26. mai startet vi opp igjen, med et informativt og tankevekkende foredrag fra Arne Svilosen.


Møtet var et videomøte ved bruk av kommunikasjonsprogrammet Zoom, der 16 medlemmer satt ved sin PC og fulgte foredraget hjemmefra, og 16 medlemmer som var til stede i møtelokalet med minst 1 meters avstand. Teknikken fungerte som den skulle, og det tas sikte på et tilsvarende nytt møte om 14 dager, tirsdag 9. juni. Her ser vi foredragsholderen Arne Svilosen ved PC i møterommet på Breiseth der president Halvor Møllerløkken overvåker teknikken i bakgrunnen. Medlemmene som fulgte møtet fra sin PC hjemmefra ble vist på lerretet i møterommet.

I sitt foredrag delte Arne Svilosen noen av sine erfaringer og betraktninger som sjømannsprest i New York tidligere i vinter. Foredraget var delt i fire bolker; Først noe fakta om New York, deretter litt om verdensbyens historie og om Sjømannskirken, før han avsluttet med sine erfaringer og betraktninger om USA i dag.

Noen utsagn fra Svilosens foredrag; USA er et splittet land – enten er befolkningen ihuga tilhenger av president Trump, eller sterke motstandere. Trump gjør det han sa han skulle gjøre, og er derfor svært populær hos sine tilhengere.  Mobbing har blitt et problem i USA som følge av Trumps språkbruk. Det er vanskelig for en europeer å forstå en amerikaner. Solidaritet står svakt i USA, penger bygger status mere enn noe annet. Trump er deprimerende for de fattige.  USA er på mange måter et gammeldags land, betalingsmiddel er ofte sjekker, men mest av alt kontanter. Dette bidrar ikke til redusert svart økonomi og korrupsjon.


Etter foredraget takket Svilosen på Koronavis for bærenettet han fikk som påskjønnelse for foredraget.
 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Scandic Victoria Lillehammer
Adresse: Storgata 84 B
Postnummer: 2602
Sted: Lillehammer
Land: NO
Møtedag: Tirsdag
Møtetid: 19:00:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...