Lillehammer Rotary gir 15000 kroner til tiltak for forebygge Koronasmitte i Pakistan.

For å hindre spredning av korona-viruset har LAMS-skolen tatt initiativ til en innsamlingsaksjon for å dele ut pakker med såpe og desinfeksjonsmiddel til alle husstander (ca. 1500) i landsbyen Sultan Town, der skolen ligger.

Lillehammer Rotary har i en årrekke støttet Boukhari-skolen (LAMS) i Pakistan - en skole med ca. 700 elever, i hovedsak jenter i alderen 4 – 18 år. Klubbene har bidratt med bøker til skolens bibliotek, naturfagrom, skolebuss og opprettelsen av en skolehelseklinikk.

Befolkningen i landsbyen har ikke tilgang til lege, helsestasjon og sykehus på samme måte som oss her i Norge. Det er kun de som har blitt alvorlig syke, som kommer på sykehus, og da må de inn til byen. Det vi kan gjøre nå er å bidra preventivt, å gjøre vårt for å hindre spredning dersom viruset først skulle komme, sier Amar Bokhari, styreleder i LAMS.


- Etter pålegg fra utdanningsmyndigheter, er nå alle skoler i Pakistan stengt, også LAMS-skolen i Sultan Town. På siste skoledag, før elevene gikk hjem, fikk alle med seg et såpestykke og informasjon om personlig hygiene, spesielt håndvask med varmt vann og såpe. Alle elever ble oppfordret til å videreformidle dette til sine søsken og foreldre, forteller Amar Bokhari.


Amar Bokhari, styreleder i Stiftelsen LAMS, som er utrolig glad for denne ekstra gaven fra Lillehammer Rotaryklubb.


 

Sosiale medier

Møteinformasjon

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...